Thursday, July 1, 2010

MMP


..alhamdulillah..

gembira sgt2 sbb dpt di pertemukn dgn kawan shbat dan teman sepanjang cuti ni..
kawan sepanjang 5 taun di Maahad Muhammadi Perempuan
teman2 sekepala
dan
sahabat2 peneman suka duka..

sungguh.
benar.
aku teramat rindukan suasana di Taman Tarbiyah itu..

Bumi hijau Maahad diterangi cahaya doa dr para pendidik yg xkenal erti putus asa
Langit Ilahi yang menaungi kami demi mncari ilmu duniawi dan ukhrawi..
Tanah2 yg menyaksikan detik2 perit jerih dan kajayaan kami..

sepanjang di MMP,
terlalu byak aktiviti tlh diadakan untuk memantapkan syahsiah kami.
Tamrin diwajibkan untuk setahun sekali kpd semua plajar.
Usrah juga di wajibkan setiap hari Rabu..
stiap kali Thobur(perhimpunan) spot check pakaian diadakan..(rmai yg kene denda time ni sbb tudung x ikut skema yg ditetapkan,xpakai lencana,stokin pendek n so on)

walaupun skolah kami terletak di tengah2 bndar Kota Bharu, disebabkan peraturan displin terlalu ketat,ia mampu mengawal kami dri lepak2 di shopping complex (hya Mydin shja kami dibenarkan untuk shopping)

aku ni tergolong dlm plajar pertengahan:
xterlalu sivic dan xterlalu degil
berkawan ngn smua org xkira diorang dr class depan ke dri kelas blakang. aku main hentam je..
sbb tu la smpai skrg aku xde gang yg statik..hehe.

so lau ada reunion skrg..byk lah reunion terpaksa aku hadiri..harini ngn geng time fom 1,esok ngn geng fom3 lusa lak ngn geng fom 5 *_*

happy je idup..hehe

btw,skrg sume da besar2..siap da kawin dan ada anak lgi..alhamdulillah..

tp yg sedihnya:
ada gak segelintir kawan2 yg aku knali terpesong dek arus dunia yg bgitu kebaratan..
(mn diri korang time duk MMP?xrasa sia2 ke lepaskan ilmu yg korang dpt kt skolah dl?)
free-hair n tudung on off g2 je.
ada yg berskirt pendek.nauzubillah.moga Hidayah Allah jatuh kehati mereka..

akhir entry:
ni video dri junior maahad..perasaan bercampur bila tgk vid ni..
.rindu+sedih+happyy.
pengalaman junior2 ni xjauh bezanya dgn pglaman yg aku prnah lalui..

p/s: sila offkan mixpod playlist kat sebelah kanan blog ini terlebih dhulu bg mengelakkan pertindihan suara

3 comments:

khadira said...

masturah rosli likes this

mohd noor hisyam bin ahmad said...

wehhh, mane nama aku weh, mg x bg perhargaan lasum kat ku, susoh payoh aku cari video tu nk bg ko mung, aiyoyoyo,

smile_starsz said...

ise: ucap doh kei tq smlm.hahaha
tuyah: i like too three four five :)