Tuesday, February 23, 2010

Syukur kpd-Nya

++syukur kepada Nya krna bg aku ujian
syukur kpd Nya dgn ujian ni aku jd seorg yg lbh tabah.
syukur kpdnya krna bg aku peluang
syukur kpdnya dgn peluang ni aku blh baiki kekuargn diri++

....ALHAMDULILLAH....

arini
aku decide sumting yg betul2 aku suka
aku da mampu untuk berfikir sendiri
xperlu lagi bimbingan dr org lain
xperlu lagi mgikut paksaan sape2..
satu perkembagan yg positif!

actually aku buat keputusan
nk tukar Minor..
sem ni aku da amik satu subjek minor in Moral.
tup2 next sem Department ada bukak satu lagi minor baru..
minor IT.
alhamdulillah.
aku ada hati kat IT..

****************************************
dulu,ms kat matrik,aku nyaris2 nk tukar kpd course IT,
tp disebabkan keyakinan umi terhadap aku,dia kata aku blh bawa Econs..
lastly,aku go on je la ngn Econ..maka,terkubur la IT tu.

*****************************************
dan alhamdulillah jgk Academic Advisor kaunseling bagi lampu ijau untuk aku tukar.
syukur dan trima kasih Dr Haniza..
tp risiko la jgk aku tukar ni,
sblm ni sume dak2 kaunseling amik minor moral.
aku org pertama yg amik IT ni.
batch aku xde org yg nk tukar.
so sorang2 again ya.
tp xpe..
-where there's a will there's a way-
goodbye to moral
welcome to IT

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

lagi satu,
impian aku,one day nti aku nk jd debater :
y??
sebab aku ni jenis ada idea,tapi xreti suarakan.
aku jenis suka pendam sorg2.
aku ni jenis terkebelakang sbb xde self-confident.

smua ni negative kan?
so,aku nk la improve kan diri tuk yg lebih baik..
salah satu cara tuk asah smua ni dgn cepat dan berkesan ialah involve dlm debate.

alhmdulillah.
harini ms dlm kelas td,
dpt msg dr Senior ajak aku jd wakil Edu tuk debat.
fuh!
berdebar2..
dia ckp dia yakin dgn aku.
aku on je insya allah kalau ksihatan baik aku join.
smoga Allah mudahkan sgala2nya..

akan aku gunakan semua peluang ini sebaik2 nya..
semoga Allah memudahkan segala2nya..
amin..

2 comments:

mohd noor hisyam bin ahmad said...

hebat demo cik dd, praktis debat sedat, nti kito blh debat dua, tgk sapo lebih hebat, kuakuakua

smile_starsz said...

kompem ar dio mene.ambo xdop basic gapo2 pon lg.sajo nk try.percubaan kali pertama..kaloh xpo.asal try.kn2??