Saturday, November 21, 2009

versi cuti : si dd turun ke dapur

ku tenung2 bungkusan yang bewarna hijau terletak di dapur..
dibeli nya di pasaraya Nirwana kat kubang kerian ms nk raya aidilfitri aritu lagi..
ni da nk msuk 2nd raya daa
tapi,bila mau buat benda alah ni??
kang xpasal2 jadi habuan dustbin gara2 expired..

erm..alang2 tgh bercuti skrg,so..
jom masak2!
kali ni aku dtemani dua hulubalang chef xbertauliah yg bernma hanin n izzah..
kalau diorg xtolong,memang aku mls sket nk trun dapur..
kne paksa MySpace
dek diorg br la ada semangat..

dadih@puding??
mana2 pon boley....

k lets proceed to the ingredients first:
just gne bnda yg simple2 je..

serbuk dadih buah-buahan..

satu tin susu cair a.k.a susu sejat

nak kasi moden sket, letakkan skali cocktail..lau xnk ltak pon xpe..

serbuk koko@any pewarna

cara-caranyaMySpace

1)boil 3000ml of plain water.
byk mn tu??ntah..aku main agak je sukatan..lbh kurang 6 gelas kot.
2)bila da dkat2 nk mndidih, tuangkan plak susu cair tadi..then kacau la shgga mndidih
3)msukkan serbuk dadih tadi..kacau 5 minit..
4)then ttup api..
5) kalau nk kasi meriah..masukkan sparuh dari dadih ke dalam bekas yg laen untuk dicampur ngn serbuk koko@ sirap @ pewarna laen..kali ni,sirap is not available la kat dapur ni..n biasanya my mom xkasi bli pewarna sbb ada side effect ny nnti
6) tuangkan ke dalam bekas..p/s-kalau nk buat layer:make sure stiap layer tu ala-ala nk keras br la campur ngn layer lain..
7)msukkan koktail tadi kedalam lapisan paling atas..
8)sejukkan n siap dimakan~~

versi bekas kecil tuk sorang satu..
(tektik tamau kasi berebutMySpace)


versi bekas besar tuk kasi pd si adik yg duk asrama yg ngah xm spm..

slmat mencuba ya MySpace

No comments: